pendelarmaturer

När det kommer till inredning av butiker, köpcenter, flygplatser och andra offentliga ställen så har belysningen en väldigt stor betydelse. Det handlar inte bara om att ljuset ska ha rätt nyans och styrka. Designen på lamporna är också en viktig del i själva inredningsarbetet. Många väljer idag pendelarmaturer framför belysning som monteras direkt inpå taket.

Pendelarmaturer är lampor som ofta hänger via snören eller vajrar. En vajer hängs från taket och i slutet av vajern så sitter själva armaturen. Pendelarmaturer finns i väldigt många olika former och modeller. De kan förekomma som långa och smala och då använder man ett lysrör som ljuskälla i själva armaturen. Fördelen med dessa är att de ger en bred spridning av ljuset då de inte avskärmas av några kanter. Dessa används ofta för större offentliga utrymmen.

Sedan så finns det lite mer klassiska pendelarmaturer som har lampskärmar och ser ut som de man ofta har i sin bostad. Dessa används oftare till mindre utrymmen som har stora krav på design och utseende. Det kan vara allt från mindre butiker till kontor. Med dessa har du större möjlighet att påverka designen då de ofta kommer i lite roligare och unikare former. Denna typen av pendelarmaturer har ofta en jämn och välbalanserad ljusbild.

Idag är det LED-belysningen som gäller för nästan alla sorts pendelarmaturer. LED-lampor har många fördelar som t.ex. dess långa livslängd, dess låga energiförbrukning samt att de är betydligt miljövänligare. Det är också en stor fördel för många företag som använder sin belysning för att belysa sina produkter. Dels så blir inte lampan alls lika varm men det finns även i många fall möjlighet att dimma ner ljuset så att man får den ultimata ljusstyrkan.

Med pendelarmaturer får du dessutom möjlighet att välja hur långt ifrån tak eller golv din belysning ska sitta. Det kan ju vara så att du har ett högt tak och du vill ha din belysning lite lägre, då är pendelarmaturer ett bra alternativ. Du vill kanske ha lamporna precis över kundernas huvuden och du kan då genom att anpassa vajerns längd själv bestämma hur lamporna ska sitta.

Pendelarmaturer – Mer än bara ljus