Bilproblematik är ett gissel som ofta är svår att hålla sig undan. Alla har vi väl köpt en bil i förhoppning att just denna gång har jag hittat ett exemplar utan några som helst inbyggda problem. Vi vet alla att det är en utopi och att problem uppstår vare sig man vill eller inte. Vad ska man då göra när något händer? Förslagsvis försöker man se sig om efter någon som löserford-149663_960_720 detta och då är Google ett bra alternativ. Jag har alltid sett Google som en livlina när olyckan är framme och det gäller så klart även när bilen strular. Låt säga att du bor i Jönköping och bilen lägger ner, vad göra? Leta via nätet upp en bilverkstad i närheten eller i Jönköping och gå igenom deras sida. Ger den ett bra intryck kan du ringa upp och prata med vederbörande. Jag hade själv en Peugeot 405 -89 (röd) för en herrans massa år sedan. Jag fick höra uttrycket “Kör Peugeot så får du gå” var och varannan dag. Stämde detta då? Ja det måste jag nog erkänna, herregud vad elen i den bilden strulade. Som tur är löste min lokala bilverkstad i Jönköping detta med bravur. Men köper jag en Peugeot igen? Nja, nuförtiden är nog de flesta bilar helt okej annars finns inte märket kvar med tanke på kvaliteten på nya bilar. Men visst, ska du köpa en bil av äldre modell så har jag mina betänkligheter även om man kan ha tur med vissa exemplar. Nuförtiden tittar jag mycket efter bilprovningens tester, där kan vi enkelt se hur väl bilarna levererar i besiktningen vilket ofta är en bra idikation. Lycka till med ditt kommande bilköp, men kolla upp din lokala bilverkstad om något skulle gå snett!

Bilverkstad i Jönköping