På senare år kan vi se en ökning i antalet människor i detta land som springer hos läkaren var och varannan dag, inte minst i Stockholm. Om detta är bra eller inte kan man ju diskutera. Främst handlar nog detta beteende om okunskap. Att gå till en hälsocentral för att göra en check på ens hälsostatus ser jag inga problem med, snarare tvärtom. Dock blir det problematiskt när människor blir maniska och själva tror sig vara sjukare än dom är. Mitt råd till gemene man är att se sig i spegeln och verkligen fundera på om det beteende man har bygger på logik. Troligen är det inte så logiskt. En hälsoundersökning/hälsokontroll bör göras men inte mer än högst några gånger på ett år. Om inte annat stiger ju kostnaden drastiskt om man ska springa där stup i kvarten. Ta dig samman, gör dina kontroller men gör det med måtta. Det är troligen inget fel på dig ändå.

Hälsokontroll in absurdum?